Plebiscyt na Twoją ulubioną część Pratcheta ;]

Dzieci piękne lub kalekie - herosi i garbusy.

Postprzez Maika » N sty 06, 2008 6:13 pm

Hmm z dziewięciu książek Pratchetta, jakie do tej pory udało mi się przeczytać, zdecydowanie najlepsze są "Pomniejsze bóstwa", a zaraz potem "Muzyka duszy"...

Co do "Wolnych Ciutludzi", to rzeczywiście z początku nie mogłam się przekonać do tej książki, ale z czasem nawet przypadła mi do gustu... Myślę, że nieco inny styl tej części może wynikać też z tego, że kto inny ją tłumaczył (Tak samo zresztą jak "Kapelusz pełen nieba" - drugą część o przygodach panny Akwili).
Maika
Nieśmiały
Nieśmiały

Postprzez Lukanus » N sty 06, 2008 6:55 pm

mihaw napisał(a):a ja nie czytalem jego nigdy nic, ot co=)

z checia kiedys nadrobie zaleglosci, zatem robcie plebiscyt, a ja sie wezme ze to co wygra :P

Właśnie z myślą o tym był robiony, jak więcej osób się wypowie, zliczymy głosy i damy znać :P
Lukanus
Nieśmiały
Nieśmiały

Postprzez f!eld » N sty 06, 2008 8:17 pm

Podrzuciłem mojej koleżance Prawdę. Przekonuje się do niego :) (wcześniej go nie lubiła)
Mam tak szczwany plan, że można by mu doczepić ogon i nazwać go lisem... :>
just listened
Obrazek
f!eld
Pleciuga
Pleciuga

Re: Plebiscyt na Twoją ulubioną część Pratcheta ;]

Postprzez Luin Tinuviel » Wt mar 02, 2010 2:21 am

Jestem w trakcie czytania Kosiarza i coś mi się zdaje, że będzie od tej pory należał do najlepszych dzieł Pratchetta, któe przeczytałem. Osobiście lubię przygody z Riencewindem, więc Kolor Magii i Blask Fantastyczny całkiem mnie bawiły i przyjemnie się czytało. Mort ze Śmiercią też fajny. Niestety Złodzieja Czasu to już męczyłem.
Luin Tinuviel
Rozgadany
Rozgadany

Poprzednia strona

Powrót do Płody innych